Ta en solig höstdag med hög luft, dra på ett par sköna kängor, häng en korg på armen, packa en god matsäck i ryggan och bege dig ut i skogen. Plocka sen korgen full av stora vackra trattkantareller, låt gärna en och annan gul kantarell lysa upp det bruna.
Ett varnande finger höjs dock: Undvik den lilla röda rackar´n på bilden.
Så efter en härlig dag i det fria lagar du denna fantastiskt goda soppan:
För 4-6 personer.
Glöm inte ädelosten, det är den som gör susen!
Ingredienser
2 l trattkantareller
2 msk smör
6 msk vetemjöl
1 1/2 l hönsbuljong
2 msk tomatpuré
3 dl grädde
70 g ädelost
1/2 dl vitt vin
Salt
1/2-1 tsk Cayennepeppar
Gör så här
Stek ihop trattkantareller, smör och mjöl, tillsätt de övriga ingredienserna och låt puttra i ca 30-40 minuter
Tack för tips! Måste jag prova. :)
SvaraRadera/Eva-Britt